李美熹 SPACE

又一个WordPress站点

首页 >全部文章 > 正文内容
2017佛山圣诞全攻略!圣诞好过瘾赵宥乔 !唔好再问圣诞有乜玩了!-小逗丁亲子游

点击↑↑↑小逗丁亲子游↑↑↑ 关注
每天阅读最新最全的丨亲子游丨佛山周边丨家庭教育丨特价门票丨攻略
一年一度嘅圣诞节又到啦
虽然呢个係外国嘅节日
但係呢几年我地都越嚟越重视圣诞节了
所以好多小伙伴係后台问我
“圣诞节係佛山到底有乜也玩?”

为咗解决咁多位粉丝嘅呢个问题
我地通宵达旦、捐窿捐喇去稳资料
总结咗下面呢个佛山圣诞攻略
收藏好!圣诞节慢慢嗨!
↓↓↓
一、创意产业园1、有雪睇费翔吧,落足2粒钟!
时间:12月24日 20:00—22:00
地点:12号楼停车场
圣诞节点可以无雪啊!平安夜当晚,创产会有飘雪,落足2个钟,带埋另一半嚟感受呢个浪漫嘅时候啦!
2、圣诞party何曼婷图片!
时间:12月24日 20:00—22:00
地点:12号楼停车场
有DJ、有摇滚、有唱诗班,到咗一定时间仲有圣诞老人用炮筒发射圣诞礼物!有得睇有得拿!
3、圣诞夜市,买买买!
开市时间:12月23日 16:00—22:00
12月24、25日 14:00—22:00
地点:洋人街步行街
超多手工创意、独立设计、暖心礼品,过来稳到你中意嘅圣诞小礼物!
4、圣诞演艺
时间:12月23—25日
地点:全园区
好多街头艺人布满成个创产,到时肯定好多街头表演睇!
5、圣诞巡游
时间:12月24、25日 19:30—20:30
地点:全园区
係圣诞北欧演奏团嘅带领下,到时候有一大批圣诞老人圣诞小朋友巡游,肯定好欢乐了,而且周围都布满圣诞装饰白陆,尽情拍拍拍!

二、岭南天地&岭南站NOVA1、香港潮Gee展
时间:12月09日~12月25日
地点:岭南站NOVA&岭南天地
我霖最近有去过岭南站嘅朋友都会见到摆咗超多只Gee,好多人都忍唔住走埋去合照。仲有只5米高嘅Gee!超大只!
2、圣诞飘雪狂欢巡游
到时候会有一大班圣诞老人巡游,仲会有好多荧光装备戴上,然后穿梭係飘雪之中孟海公,係岭南天地大钟楼下面一齐倒数迎接圣诞!唔知企係你隔离嘅係边个呢!
3、奇遇圣诞礼物屋
地点:岭南天地钟楼广场
圣诞礼物唔直接派,而係改成自己扭!写低你嘅愿望,礼物屋根据你嘅心愿自动匹配适合你嘅礼物,好神奇阿朵拉 !
4、圣诞德国市集
时间:12月24日、12月25日
圣诞节点少得德国市集,到时候会有超多diy饰品同好多有趣嘅嘢,超多也买,准备好钱包,你肯定会忍唔住噶!

三、佛山印象城incity圣诞糖果派对
时间:12月24日 19:30~21:30
地点:印象城一楼内
band队表演、魔术表演、性感热舞、糖果姐姐巡游仲有幸运大抽奖添!

四、中海寰宇天下1、圣诞村美食嘉年华变装派对
时间:12月23日-1月1日 10:00-22:00
地点:环宇城北面外广场
- 12月24号晚到场参与微信活动,送美食现金券(1000份)
- 12月24号晚8:00开始送圣诞帽(1000份)
- 当晚着圣诞装过来可以免费领取抽奖券崔峰铭,参与神秘大奖圣诞狂欢大游行及变装派对,仲有沙画表演、力量组合、近景魔术等表演睇!
2、煎蛋装饰,尽情拍拍拍
时间:12月22日-1月03日
地点:环宇城西南面外广场
创意煎蛋艺术摆设,係广佛真係第一次见咯,有趣又搞怪嘅煎蛋傅佩慈,等你变身“煎蛋超人”,好多人都专灯嚟影相噶!

五、南海万达广场1、圣诞飘雪夜
时间:12月24日~25日 18:00~22:00各整点
地点:金街
想睇雪,洗乜去北方喔,万达都有啦!
3、缤纷圣诞创意市集
时间:12月24日~25日
地点:二楼连廊
国际惯例,创意市集,又係有好多奇趣嘢买!

六、佛山恒福GoGoPark国际美食森林嘉年华
时间:12月24日~1月02日 10:00~22:00
地点:恒福GOGOPARK购物中心南广场
呢个美食盛宴简直係食货福利,超大型嘅一个国际美食节!!超过100+种全球美食,又要肥死嘅节奏!

七、千灯湖Jingle run 圣诞路跑
时间:12月25日 07:00~10:30
地点:千灯湖
飘雪嘅千灯湖你见过未?而且仲有数百位着住圣诞服嘅人围住千灯湖跑5km,如果你早起身,谢思潇可以去千灯湖参观下噶!
快D收藏好医者杀心!
圣诞约上你嘅另一半
或者约上你嘅三五知己一齐去high啦!
?喜欢本文,请点击右上角"…"分享
小逗丁,好开心昂立多邦!

关注小逗丁亲子游(ID:xiaoddqzy)
小逗丁客服微信 181 3852 4947
叮叮老师189 4247 5736
儿童成长服务平台
亲子旅游|游玩攻略
上一篇:最低配置 下一篇:京科

繁华落尽 转瞬即逝

我们需要透过一系列的训练来突破关卡,我们需要达到一个不受到过去历史的羁绊的心境,透过这样的心境,进而引导成为一个适合进行前进到战士人,我们需要成为一个完美无缺的战士,我们的目标是遵循着力量进入无限的领域和穿越!